Algemene Informatie

In het waterrijke gebied Súdwest Fryslân vindt u Winterberging De Jong in Koudum. 
De winterberging ligt direct aan het water en is van alle gemakken voorzien.

 

 

Onze werkwijze

Enkele dagen voor de hijsdata mag u uw schip (met gestreken mast) afmeren in de oude industriehaven van Koudum. Het is handig als uw schip voorzien wordt van een label met uw naam. Nadat we uw schip met een hogedrukspuit schoonspuiten boven onze afspuitplaats, plaatsen we het met behulp van een kraan op een stevige stalen bok. Daarna vervoeren we uw schip met een hydraulische hefkar naar onze loods. Deze loods is schoon, droog en licht ventilerend.

 

Onderhoud

Kiest u voor gemak dan kunnen wij het onderhoud van u schip voor u uitvoeren.
U kunt hierbij denken aan: een servicebeurt voor de motor, schoonmaakwerkzaamheden, schilderwerk enz. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

U kunt ook zelf aan uw schip werken, d.w.z.: u mag schuren, nat zonder- en droog met afzuiginstallatie, schilderen en lakken en kleine reparaties uitvoeren. Osmose behandeling, lassen en het gebruik van slijptollen is vanwege stofwerking en het brandgevaar niet toegestaan.

In de winterberging en in de kantine mag niet worden gerookt en/of open vuur worden gemaakt. Uitsluitend na overleg en met toestemming van de verhuurder mag u derden inschakelen om in de loods onderhoudswerk aan uw schip te laten uitvoeren. De winterberging beschikt over een uitgebreide werkplaats compleet met kantine en sanitaire voorzieningen.

 

 

 

Algemeen

Gasflessen dienen tijdens de bergperiode uit uw schip verwijderd te worden. Eventueel kunnen wij zorgen voor opslag.

 

Loodsreglement: Om het schuren, lakken en kluswerk een beetje te stroomlijnen hanteren wij een boekwerkje met "DE LOODSREGELS". In de kantine liggen twee inkijkexemplaren.

Tot ziens bij Winterberging De Jong